Konfigurera läget Uppdatera sök

Konfigurera läget Uppdatera sök för installerade program:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Klicka på Knappen Inställningar i den nedre delen av huvudfönstret.

Detta öppnar fönstret Inställningar.

3. Gå till avsnittet Prestandainställningar.
  4. Klicka på knappen Programuppdaterare.

Detta öppnar fönstret Programuppdaterarens inställningar.

5. Gå till blocket Uppdatera och markera kryssrutan Aktivera sökning efter programuppdateringar.
  6. Klicka på länken Konfigurera sökläge för uppdateringar så att fönstret Sökläge för uppdateringar öppnas.
  7. I listrutan Sök efter uppdateringar, väljer du ett av följande alternativ:
    • Automatiskt. Om du väljer det här alternativet kör Kaspersky-programmet en sökning efter programuppdateringar minst en gång om dygnet enligt programmets interna inställningar.
    • Varje dag / Varje vecka / Varje månad. Om du väljer ett av dessa alternativ söker Kaspersky-programmet efter uppdateringar baserat på ditt definierade schema med en noggrannhet på en minut. När något av dessa alternativ är markerat är listan Skjut upp körning efter programstart i N minuter tillgänglig.

Följande alternativ för rullgardinsmenyn Sök efter uppdateringar är inte längre tillgängliga och kommer att ersättas av Automatiskt efter uppdateringen: Manuellt, Efter minut, Efter timme, I tid, Vid start, och Efter uppdatering.

8. Markera kryssrutan Sök efter uppdateringar nästa dag om datorn är avstängd för att starta en sökning när datorn är påslagen efter att ha missat en schemalagd analys. Om kryssrutan inte är markerad startar programmet sökningen efter uppdateringar endast under den schemalagda tiden när datorn är påslagen.
  9. För att spara inställningarna klickar du på Spara.